Danska designmöbler tar över trenden i Sverige

Designmöbler i Skandinavien

Danska designmöbler tar över trenden i Sverige

Danska designmöbler tar över trenden i Sverige: Att våra grannar i Danmark är duktiga på inredning och möbler är väl inget nytt. Landet har länge varit dominerande på marknaden för heminredning i norden. Men nu tar deras framgång ytterligare fart, åt rätt håll. Inte nog med att vi i Sverige, Norge och Finland fortsätter att omsätta mer och mer på möbler så kommer nu fler in på marknaden. Skandinavisk inredningsstil har aldrig varit så populär som den är nu. I Asien och Usa tar nordens härliga inredning nu fart ordentligt.

Läs också Köksstolar som får ditt hem att blomstra

Asien har länge varit en mycket populär marknad för oss i norden. Fler och fler kineser och framförallt bosatta i Singapore längtar efter våra skapelser. Det är inte bara inredning men det är just denna marknad som fått sig en ökning under de senaste åren. Se även artikeln om hur du inreder i skandinavisk stil hemma på gp.se.

Nordiska formgivare

Vi har duktiga kreatörer och formgivare i Sverige men det är främst i Danmark man har kunnat se en ordentlig ökning. Varumärken som OX Denmarq, House Doctor är några av dessa som förra året visade ett mycket fint resultat på försäljningen. Självklart står vi i norden fortfarande för den stora kakan men Asien och Usa har börjat ta andelar.

Det är inte så lätt som man tror att hitta snygga designmöbler i Usa. Detta beror främst på att marknaden är väldigt stor och svår att erhålla tillräckligt med artiklar för. Sen har inte heller skandinavisk inredning varit så populär innan. Men om Usa är en stor marknad kan ni då tänka er hur Asien ser ut. Hur ska våra små återförsäljare kunna hålla upp produktionen för att kineserna ska bli glada? Ja det är en fråga som många ställer sig just nu. Men den som knäcker den kommer bli mycket mycket förmögen kan man säga.

Inredning i asien

Roomly designmöbler i Danmark

I Danmark finns många inredningsbutiker som fokuserar på sina inhemska designmöbler. Men för oss svenskar kan det vara svårt att hitta dessa butiker då vi kanske inte har så bra koll i landet. Men som tur är finns det sajter som hjälper oss med detta. Roomly.dk är en dansk handelsplats som samlar möbel- och inredningsbutiker i Danmark. I skrivande stund finns drygt 60 000 produkter att ta del av. Vi har tidigare skrivit om deras svenska motsvarighet Roomly.se. En utmärkt tjänst för dig som letar möbler och heminredning på nätet men inte vet vart du ska vända dig. Förutom att fånga inspiration kan du också jämföra priser från över 70 olika butiker på en adress.

Besök båda sajterna för att kolla in lite designmöbler eller bara fånga lite inspiration till ditt nästa inredningsprojekt där hemma.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.